" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Saturday, 28 December 2013

Pesan Seorang Mak ...

Assalamualaikum..

 Disaat kesepian .. dlm mengisi ruang ... merenung masa depan ...

9.55pm, ana ingin menarik hati pembaca melalui topic yg baru sahaja ptg tdi di bincangkan bersama Mak kesayangan ana.
hehe .. mcm skema je ayat di atas +.+

continue ... if u want .. this entry just for remaining me and sharing for the readers.. bukan nk bajet2 .. atau jet jet belako .. gituuu .. hehe ...

<3 Terdapat 3 pesanan beliau(mak) ,,,, <3

1- Ptg tadi mak ana berpesan , mulai sekarang harus berjimat cermat .. kene ada saving untuk masa depan .. huk3.. Al-maklum laa , lagi beberapa hari ana bakal mencecah 20 tahun ... fuyooo ... terkejut jemah !
hahaha ...

benar kata Mak ana itu .. skrg dah kne ada plan, saving..  mane lah tahu pnjang umo.. t  further nk amek degree .. In shaa Allah, terus kn pula dgn master ...t nk beli mcm2... kereta, rumah, apatah agi dgn keperluan " sunnah Nabi Muhammad SAW " iaitu berkahwin ... amboi.. dah fikir smpai kesitu pulak .. hehe

cakap pasal kawin .. semua org ada pasang niat untuk berhadapan dgn situasi tersebut .. kan?? kan?? kan??
Jadi .. pesan ana .. " carilah jodoh yang soleh dan solehah " selamat dunia dan akhirat ..


jodoh dunia Akhirat 

nama mu rahsia ... 
tapi kau ada 
diMasa Depan Ku ... 

sweet gituuu ^.^

2-Mak ana berpesan agi , jgn bangga dgn kejayaan ^_^
terima kasih mak kerana mengingatkan anak mu ini ..
SubhanaAllah, minta di jauhkan dari sifat bangga itu ..

3- Pesanan beliau yg terakhir , BELAJAR MNCARI ILMU , BERSUNGGUH_SUNGGUH sehingga mnjadi seorg GRADUAN yg berjaya .. hehe , tambahan ! mak ana berpesan.. jangan la pilih univ yang jauh2 .. alamak ! tetapi ....
jika terpksa .. sehingga ke Sabah pun tk mngapa lah , cuma kne berfikir 2-3 kali mcm ne nk balik ke rmh .. bnyk kemungkinan boleh berlaku bukan ? ^.^

kepada mak ...
jangan risau ... anak mu ini akan bangkit menuju kejayaan dgn Redha mu .. Berserta Redha Illahi ..
sedih pula bila ana memikirkan balik pesanan seorg ibu yg bergelar " Mak "

kepada org yg di sygi, rakan2, sahabat2 ana yg masih mencari kejayaan .. JUM ! igt org yg tersayang(family) .. Jaga Allah .. in Shaa Allah di permudahkan urusan .. G00D LUCK !!!


setakat ini sahaja entry ana pada mlm ini .. thank you so much for reading .. 
ana amat mnghargai nya .. semoga Allah mnjaga kita semua .. 
wassalam .. publish ! 

No comments:

Post a Comment