" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Thursday, 31 December 2015

Page 365 0f 365

Assalamualaikum and Hye :)

I thought that I'd been hurt before
But no one's ever left me quite this sore
Your words cut deeper than a knife
Now I need someone to breathe me back to life .........................
lalalala~ (menyanyi)

Alhamdulillah, hari ini terasa lega. Sebab?? sebabnya dah 3 "paper exam already done" (tenang)
then continue pula 7 Jan - 8 Jan ... waiting for " two last paper " ^.^

Memandangkan hari ini "last day" dalam Tahun 2015. Marilah kita "start" fikir wish list ... 
Opss ! Not just a list but must target to achieve that. okey ! dear  =) 

Tak mengharap lebih pun untuk tahun 2016... Cuma berdoa dan berusaha untuk jadikan tahun 2016 Triple XL lebih baik dari tahun yang lepas.. Makes a new memories with peoples around us. Dan yang paling penting, mencipta kejayaan maybe target "pointer" acah-acah orang perform (gurau) haha~ 

Lets thinking ::

Azam tu apa ?? suatu Niat dan Matlamat untuk terus hidup ..... Kan ???

So, walau apa pun "wish list" kalian. Cik Ida doakan yang terbaik. Yes ! Of course lah yang terbaik (haha) 

Senyumlah tika gembira
Senyumlah juga tika berduka
Senyumlah tika berjaya
Senyumlah juga tika kecewa

Kerana senyum itu tanda cekal
Kerana senyum itu tanda sabar

Bahkan senyum itu juga sedekah 

Senyumlah wahai jiwa yang tenang
^.^
by "Tarbiah Sentap"

" Happy New Year ! " 
countdown sesorang laa kitew malam ni #roomateTakAda 

okay ! that all for my entry today.
Be yourself 
Publish !

Friday, 18 December 2015

JOm follow IG Shop : niaga_dotcom =)



Siapa pemilik ig ni ye?? (berfikir)
Oh, saya lah ^.^ cikSaiy ~ 

Tapi kenapa tetiba berminat dan terlibat dalam niaga-niaga bagai ni? >.<
Sebab saya nak pegang duit banyak =.= hehe~ 

Tak susah ke ? niaga vs study ? (ingin tahu)
Hmm, pada mulanya susah =( tapi kalau sibuk dengan "study", saya akan "hold" kan dulu " updated " barang di ig. Biasanya, aktif niaga di kolej dan area UPM. 

Pengalaman dengan "customer" ?
kalau cakap pasal pengalaman.... pasti ada yang positf dan negatif ... Alhamdulillah, kebanyakkan "customer" amat berpuas hati dengan barang yang saya jual. Banyak komen-komen positif yang diberikan. Terima kasih kepada semua "FOLLOWER" di ig niaga_dotcom.... 
Hmm.. yang negatifnya, ada pelangan yang banyak karenah dan yang tetiba nak "judge" pun ada... tapi "Its Okey" itu lah penguat saya... Setiap yang kita lakukan pasti ada cabaran.. 
So be Happy, keep Move on and Don't Give Up ! 

Harapan ?
Semoga saya terus diberi semangat untuk meneruskan perniagaan "ONLINE" selamanya... Sebab ?? saya dah ketagih dalam dunia perniagaan yang penuh dengan dugaan =(  hehe (ketawa) 
Semoga Hasil rezeki ini diberkati dan diredhai Allah SWT. InshaaAllah, kalau ada rezeki saya nak buka kedai sendiri. dan jadikan dunia perniagaan ini cita-cita saya yang ke-2... Maklumlah, semua orang tahu, sekarang saya belajar dalam "course" kejuruteraan... But who know someday you becoming what? hehe ~ so kita sebat je semua peluang sebagai langkah untuk berjaya =) So siapa yang nak tahu "first step" untuk berniaga "online" ni.. Meh ! sis ajar dan kongsikan bersama ^.^
email : miss_saiyidah94@yahoo.com