" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Sunday, 22 June 2014

H Tag Menggeletaqq kakiii =.='

sedang meniup habuk ..................................................

Assalamualaikum...

Hi ! korang .. Apa Khabar ??? dah lama ana tidak meng"update" situasi-II yg sedang ana alami (mcm popular sgt pulakk) bior la , blog ore , suka ati ore .. haha 

berdasarkan tajuk entry di atas .... 
apa ea? apa ea ? smpai nk menggeletaq kaki pulak ?? 
hmm.. pada hari Sabtu yg lepas (21.6) sye telah menghadiri kelas Pra-L-kelas D, 3jam teori, 3jam amali .. yg teori sonang joo ... tapi nak habaq yg amali ... ana terasa (kaki dok jejak ke bumi) .. time driving tu .. alamak ! as conclusion , ana harus mnjadi seorang puteri yg #Brave (mcm citer disney "Brave") haha .. 
:: first time drive ::
memperkenal kan ... cikgu yg mengajar ana , Mohd Syukri ... maaf tiada gambar .. haha
time driving, ckgu ni je laa yg bnyk brcakap dan ana pula hnya mampu angguk sbb tgh fokus sampai tak mampu nk berkata sepatah .. setelah bljr di litar .. di bawak ye pula ke jalan raya ... Pesanan :: wajib memakai " seat belt " ketika memandu .. 
cakap pasal seat belt .. aigoo ! malu ore .. bagi seat pemandu, seat belt kan berada di sebelah kanan.. tetapi ana pula pergi " mengail-ngail " sebelah kiri .. alamak !(malu) lalu ditegur oleh ckgu ~ seat belt di sebelah sana =.='

haha , mcm2 ragam time dlm kereta tu .. smpai ckgu tu ckp " abg ada buat magic ke? tak kn ?? kau yg kne bawak dan practice .. jgn takut2 nk drive .. klu takut cmne nk dpt lesen .. Jadi ana harus mengambil semua nasihat-II ckgu tu sbagai kata-II semangat untk berjaya mndapatkan lesen memandu sebelum ana jejak ke univ, bulan9 nnti , dgn izin Allah =)

Sekarang ana hnya perlu menunggu seminggu untk lesen L di keluarkan .. then bermulalah latihan driving untuk test JPJ .. Ya Allah ! permudahkan urusan Hamba Mu ini .. 
doakan ana ye ^_^v

btw, korang semua .. jgn lupa .. hari Ahad nii start la bulan yg dinanti .. Bulan Ramadhan Al-Mubarak .. Selamat berpuasa !! Jom Pungut Pahala kerana Illahi ... bnyakkan amalan dan bertaubat .. inSyaa Allah =) kosong-kosong ~

thats all for today ...
semoga kalian sihat dan ceria selalu ..
PUBLISH !!!