" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Sunday, 20 July 2014

Salam 0 - 0 ^.^v

Alhamdulillah .. kita semua masih berNAFAS dan MULA mencipta detik2 KEGEMBIRAAN .. Walaupun baru-baru ini, NEGARA KITA telah ditimpa Berita Dukacita .. Tetapi kita sebagai insan harus terima Qada' dan Qadar yg telah ditentukan Illahi dan teruskan berdoa dan berdoa untuk kesejahteraan hidup semua insan tak kira di Malaysia tetapi di seluruh dunia .. Insyaa Allah .. Setiap yg berlaku pasti ada Hikmahnya .. DAn Senjata Kita HANYA DOA !

#VoteKeamananDunia #Gaza #freePalestine #MH17 #MH370 
AL-FATEHAH dan SALAM TAKZIAH buat ahli keluarga yang terlibat ... 
~ Keep pray and Humanity ~

Assalamualaikum ...
hi ! sahabat-sahabat ana ... entry kali ini , " SALAM KOSONG_KOSONG " khas buat kalian sebagai tanda ana tidak pernah melupakan kalian even terpisah dek jarak ... ingatan tulus ikhlas buat mu , SAHABAT =)
TANPA kalian , sudah tentu ana tidak mampu berdiri TEGUH (perumpamaanJee) hihi , terima kasih kerana menjadi rakan terbaik dlm hidup ana =) tq .. 
btw, HAri RAYA bakal menjelang tiba tak lama lagi ... memang dah kena dah dgn tajuk entry ^.^ jadi disini, ana ingin meminta maaf dan harap dimaafkan atas segala yg terkurang atau terkecil hati dgn ana(insanBiasa) kisah lama biarkan ia berlalu~~kosong-kosong yee =) 
SELAMAT HARI RAYA ! MAKAN KUIH RAYA ! (ketawa)


SEKOLAH RENDAH PADANG SEBANG(2000-2006) :: 




Ehsan,Syafiq,Danial,Guru Besar Cikgu Nora,
Anis,Roza,Abdah,Uzairi,Shida,Rai,Diana,Liyana,Zarah,Iylia,Atiqah,Saiy,Atikah,Shidi,
Zuhairi,Din,Asrol,Amir(Al-Fatehah),Zul,Muhaimin,Azizul,Hamizi,Hafizi. Tambahan- Amirul Hisham
~NEVER FORGET Who give me a strong ~

SEKOLAH MENENGAH KEBANGSAAN SULTAN MANSOR SHAH(2007-2011) ::


Iera,How,WenHui,JEM,VC,Bbit,~Aa~,Saiy,CTing,
CCY,MonkeyFiz,Ah.Shan,Sy,Xy,ChoongNum,
JHui,HuiYih,Adee,Xw,Faa,PeiJing,AvrilJ,SimonCj.

(namesFromT-shirtClass#5ScSMKSMS) =)

~ Miss Them So MUCH +++ ~

 my bestie ~ Faa , Asmira , Adee , Haida , Atyq . 
 ~ I Love Them ~

KOLEJ MATRIKULASI MELAKA (2012-2014) ::

PDT2012/2014

My Classmates J21T1P1 ~ Irfan,Kerol,Shahrul,Naim,Zaidi,Nik,Peyuh,Fathilah,Izyan,Azlina,Fazirra,Myra,Saiy,Syikin,
Fidah,Ayu,Fatin,Fiqah ^.^ 
~ Insyaa Allah , kita bertemu lagi ... c U di IPTA ~
Buah hati ana diKMM~ Azlina,Myra,Izyan,Ayu dan Kak Mai =)

Opss .. belum habis lagi ... 

 Ewan (Bakal engineer) hihi, Seorang yg sanggup bagi masa free dia at ana untuk share problem dan kongsi lah apa yg patut ++nasihat (Always Be +ve person)  ~ myBFF 

dan tak lupa Kepada semua yang mengenali diri ini .. Salam AidilFitri ~ 
^.^ 
Sebelum publish, ana doakan ukhwah kita till Jannah, Insyaa Allah forever .. 
Jaga diri kalian baik2 .. doakan yang terbaik untuk kita semua ... 
sory for any typing error =.=' 
DONE ! =)

Sekian, Wassalam.. 
PUBLISH !




Thursday, 17 July 2014

6 PERISTIWA AJAIB BERLAKU KEPADA TENTERA HAMAS


Assalamualaikum wbt, baca & rasa dengan teliti kekuasaan Allah s.w.t . 
Keep pray for Palestine ~ Gaza 
click this link ... 

Cik Wanda: 6 PERISTIWA AJAIB BERLAKU KEPADA TENTERA HAMAS DAL...:

Wednesday, 16 July 2014

Dah Dapattttt ^.^


Assalamualaikum... 

Apa yang dah dapat ea ??? 


Apa nih ?? hehe .. Alhamdulillah .. dah sampai pun result Matrik ke rmh ... Walaupun dah lama result kuar dan hnya cek on9 .. ana belum sempat pun bagitahu ayah .. sbb nak tunjuk surat ini dulu dan explain dari A sampai Z .. hehe .. dan finally ! im done ! ana dah tunjukkan bukti bahawa ana mampu memberi kejayaan dan mengukir senyuman pada wajah kedua ibubapa ana ^.^ Ayah ana sempat mengucapkan tahniah kpada anak perempuan tunggalnya nie .. hihi .. 

kalau nak fikir sejenak , imbas masa spm2011, ana pun bukan seorg yg cerdik pun .. Walaupun ana mnjadi target student tapi result ana sungguh mnyedihkn.. time tu rasa nk give up jee (im serious) 
TETAPI .... 
Alhamdulillah , pihak matrik sudi jgk terima ana sebagai student .. hihi ..  

KOMEN tntg result ? hmm.. malulah nk citer .. ngee~ tapi apa pun ... alhamdulillah .. 
" dean list " kata org tu(bkn4Flat) masa sem1 pun ana prnh jgk gagal, selepas tu ana fight untuk sem2,3dan4 .. 
Siapa yg usaha pasti berjaya .. jadi ana dah buktikan juga pada diri sendiri bahawa 
" Gagal sekali bkn untuk selamanya"
anda pula bagaimana ?? ana doakan yg terbaik buat kita semua ^.^
ana harap , kejayaan ini tidak terhenti disini .. smoga di peringkat univ nnti, ana dpt skor yg terbaik .. MOhon kalian mendoakan kejayaan ana .. tq =)

.. Ulat Blog ..
Wassalam ..
PUBLISH !

mYDapur ^.^v

Assalamualaikum...

mcm mne puasa kalian ? still full ?? Alhamdulillah =)
Hari ini, ana nk kongsikan sesuatu ... 
baru-baru ini, ana sibuk dgn menguruskan rmh .. nak kemas2 itu ini .. kalau di bilangnya penat .. yes ! (mengaku) 
Al-maklumlah .. raya pun dah nk hampir .. 100% ?? eh ! rasa ye 99% kot dlm rumah kena tukar espc. langsir,cadar,alas meja dan lain2.. 

Sebelum :: 


 ni bahagian dapur rmh ana selepas kena BOM .. hihi .. 
 Selamat tinggal ....












Seketika :: 




scroll bawah sikit ... 
tadaaa ... dah siap .. Alhamdulillah .. 



Alhamdulillah .. sekarang semuanya dah selesai .. langsir pun dah pasang .. terima kasih ayah .. kerana sanggup bergadai wang untuk besarkan ruang dapur ni .. selepas ini , makin rajin la ana memasak .. hihi
yeah !! so, next week boleh laa buat kuih raya ... (semangatRaya) ^_^ 
Lets me take a Selfie =.='

that all ... Wassalam =)PUBLISH !