" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Saturday, 23 May 2015

A NIGHT OF Reminiscing MEmoRIES CCSE2015

Assalamualaikum...

Dewan Anggerik , Bangi Golf Resort :: 22 Mei 2015 ::

Alhamdulillah, berakhir sudah event " Annual Dinner CCSE2015 "
~  semua kelihatan bahagia pada malam semalam.. haha!
Ana , dari AJK Jemputan mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat , yang sentiasa menyokong " first year ".


KEPADA PELAJAR FINAL YEAR::  Selamat maju jaya~ Ana doakan kalian semua di permudahkan urusan dan selamat bergraduat dengan cemerlang kelak... 


Maaf atas segala salah dan silap serta kekurangan... tidak semua yang dirancang akan menjadi PERFECT 10 kan .. hehe ...
mari kita lihat muka2 " sado " yang terlibat dalam majlis mlm semalam...

First Year CCSE 2015

Friendship is one of life's greatest treasures. 


Thank you to both missZZ ~ Miss Lia  and  Miss Rabiah ~ we LOve u

MY Sweet Bestie And Cik Qila~ Ida Love uolss 

Its All About Friendship !





Friends that are loyal are always there to make you laugh when you are down, they are not afraid to help you avoid mistakes and they look out for your best interest. This kind of friend can be hard to find, but they offer a friendship that will last a lifetime. In the Nutshell , its all about bonding.. 
Last Message from me :: 
Semalam dpt rasa bonding antara kita. Ni yg kita nakk. Thanks kalian. Semua terbaikk. Semalam ana ada ambil air kotak + muffin yang takda org makan minum . Sebab ada lebih , students ada yang tak datang . So minta halalkan eh korang...THANK YOU !

Kini berakhirlahh sudah segala event ... Alhamdulillah ... So, now my focus is on the final exam=.= terasa kejap sangat mnjadi first year .. pahni jadi senior 2nd year pula... lalala~
THE END ~
Sekian , Publish ! ^.^

Saturday, 9 May 2015

Situasi Di Kedai Makan 8/5/15 ^.^

Assalamualaikum ....


Hah ! ni yang tetiba nak update entry baru ni .... sedang2 syok makan .... ramai pulakkk yang datang dari pelbagai sudut.... utara , selatan , timur , barat dan ..... balalalalala ~

DARI Wakil daerah , wakil negeri agak2 yee ada pulak wakil Sekolah =.='

tak salah kalau nak meminta ... tetapi patut kah ?????>>>?????

Seseorang itu meminta dengan secara paksaan ??? atau patut kah ??? mereka menyatakan begini ....

siDia : Kak , sye ada jual ubat dan madu... Nak beli ?? kalau tak nk beli boleh buat sumbangan ikhlas. (mata pndang tempat lain)
siKeliru : hmm.. Tak pe lahh (nada baik) hehe
siDia : Eh kak , tak boleh laa begitu , kita kan perempuan ... 
siKeliru : ergggg ... hmm.. dari mana ni ?? 
siDia : Dari Kedah ..
siKeliru : wah jauh yee datang sini... 
siDia : hmm... biasalah sedangkan Rasullullah pun berhijrah jauh menggunakan unta.. sekarang kita guna kereta...
siKeliru : hmmm.... betul nii awak dari TUT ??  (berfikir nak bagi ke tak) dan akhirnya membuat keputusan dengan memberi.

Perwatakan Sidia :: memakai beg " Esprit " , membawa the "only one" ubat dan madu ... Oke ! Husnudzon... maybe bnda2 tu laku di jual sebelum ini =)

teruskan baca entry .... jangan judge seseorang terlebih dahulu... huhu...

dan tetiba ::

datang pulak satu wakil daerah ....

siDia : dik... sumbangan untuk TUT....
siKeliru : ohh .. tak pelaa ... hehe (maaf)
siDia : oh ehhh (muka down)

haha ... nampak macam lucu ... tetapi ... hmmm... meminta tu tak salah .. tetapi yang salahnyaa .. cara ... bagaimana nak yakin kan orang dengan meminta ... tak kn kita dari wakil sekian-sekian tak ada surat sebagai bukti anda dari wakil mana .... kadang2 cara2 itu menyebabkan orang nak beri ke tak .. klu tak beri nnti , hmm... klu beri ... takut kita seolah-olah menyokong mereka berbuat demikian..

cuba kita fikir sejenak :: 

Ada si Buta sedang memainkan alat music , di depan mereka ada sebakul tisu .... dari situ kita boleh fikir .. mereka tidak terlalu meminta malah menggunakan khudrat mereka dengan bermain music untuk menghiburkan sesiapa yang lalu-lalang disitu... sekurang-kurangnya ... kalau kita tidak ambil tisu itu, kita sedekahkan sahaja pun tidak mengapa ... seolah-olah tisu itu melambangkan mereka menjual... bijak kan ... at least kita memberi , then kita dapat sesuatu tetapi hak kita sama ada terima atau menolak seperti tisu .. 

So kepada siDia , mohon jangan buat ana rasa bersalah dan rasa teragak-agak ... 

Publish ! dari SiKeliru
Sekian , Wassalam =)