" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Friday, 26 July 2013

GiRL GeNeRATiON ^.^

Assalamualaikum ... 

Hi ! semua ,,, apa khabar ?? 
bertemu kembali dalam entry sye pada ari ini ... 


Comel dok ??? hihi ... perkenal kan ... ini lah dia sahabat sye di MatriKULasi Melaka 2012/1014..
:: dari KiRi ::
  • Ida_Ayu
  • Izyan
  • Me
  • Azlina
  • Ifa
  • Myra
:: OPSS ! TAMBAHAN LAGI ::
sahabat baru dan terbaharu .... =)
  1. KaK MAiSARAh ....

  2. senyum sikit .. haha
  3. org ye cantik , baik dan cerdik pula tu .. ^.^
sye suka berkwn dgn nya .. walaupun selalu bertekak .. 
kami tetap mesra .. wahh gitu .. hahaha, 
mane tak yer .. dlm kuliah jumpa, dlm kelas tutor jmpe ..
dalam bilik .. tak payah nk citer panjnag, 24hours la jmpe .. 
" ish ida ni .. asyik muka ida jee " katanya ... 

^_^ Unnie ... 






tgok la gelagat kami ... ish..ish..ish...

JUM .. sye nak share something ... 




inilah dia .. budak remaja zaman sekarang .. haha
at mane2 boleh jadi jgk port amek gambar ..
snap.. snap.. 
time ni at surau , ada taklimat pelajar la pulak petang2 camni .. 
walaupun penat .. pergi jela .. tapi bukan dgr pun .. 
ish2.. jangan amek teladan ini oke !  
yang ini pulak ... Myra .. dia suka snap pic .. hihi (ckp org) 
time ni ... sye tgh kira duit kelas .. al maklumlah , sye dah jadi Ah Long J21T1 ... tugas nya kutip duit .. kira duit .. lama2 sye pun jadi "mata duitan"  tapi atas usaha sendrilah klu nk duit byk .. baru betul.. huhu .. last2 snap jela pic dgn duit ... haha ... 

" sye bukan Ahlong , sye cuma nak tolong "
katanya ... haha

ini pulakkk ... dari kiri , Myra , me , Ifa dan NURUL AZLINA BINTI SUHERMAN .. sye suka benar mention nama dia mcm tu .. sbb .. hihi .. dia seorg yg tinggi, itu benar ... lawak itu,sepadan .. 
walaupun kadang2 die blur , tapi otak tetap berjalan ..
tabiat yg sye nmpak , die suka style .. pakai shawl .. make over.. fesyen ... wahh .. smue ni sye belajar dari dia la .. yg terbaru ni , beli mask muka untk kelihatan lebih cerah dan berseri pada HARI RAYA .. haha ..kn nk raya ni .. 
 kan.. kan.. kan ?? Ina ..=)

tidak dilupakan .. cerita IFA pula begini ..
dia seorang yang camne ea nk describe ... 
hah ! tabiat dia yg sye perasan suka membebel dgn sye .. ada jee tk puas aty .. hihi .. sye pun layan kn aja .. mnjadi pendengar yg baik .. 
hihi .. lawak juga bila selalu kene kan Ifa .. bila balik je bilik .. selalu kacau .. DEAR IFA :: bersabarlah dgn IDA oke .. =) syg Ifa .. hihi



sedang dalam kuliah FIZIK sempat agi snap..snap... itulah KAMI =) 

<-- yang belakang dua orang tu ^_^ 
Izyan dan Ayu .. 
org yang paling sporting dan ceria ..
Ayu hnya mampu senyum ..
Izyan pula hnya mampu ketawa .. 
tanpa mereka hambar rasanya .. hihi 

kami dah lebih setahun bersama .. susah senang di matrik ni ..
belajar bersama-sama .. sweet sgt time tu .. 
sye berharap perkenalan kita bukan setakat di KMM ..

cadang ye , lepas matrik nk kumpul balik .. bila senang ada duit bnyak .. nk jalan2 ke Utara sane .. Kelantan , Terengganu .. pantainya indah katanya .. so ape lagi .. NAK PERGI !!! 
hang out , kumpul ramai2 kan itu lebih sweet dari kuar jalan2 dgn boyfren .. haha .. asal la pulak masuk topic tuu .. aigooo 


IN THE NUTSHELL , im hoping (berdoa) for FRIENDSHIP TILL JANNAH .. 
In Shaa Allah .. sahabat sejati .. dekat di HATI .. 
hmm.. pnjang pulak entry ari ni .. that all ..^_^ thnx for read .. 
sayang korang semua .. <3
wassalam .. publish !

Thursday, 25 July 2013

Waa DuHHH XD

Assalamualaikum ...

entry ku pada mlm yg hening ini cuma nk bercerita tntg ape yg brlaku tadi .. 



continue reading .................^.^



Tadi, pada jam 2.00pm , ada kelas kimia (in lab) .. dlm kelas, Lect. mengadakan kuiz untk uji kami (studentmodul2) KMM . 

nak tahu takk ?? hihi ... Alhamdulillah , markah kuiz kali ni tk teruk sgt .. set1-12/15 , set2-15/15 , set3-13/15 ... 
kebetulan sebelum mnjawab kuiz set2 , Lect kimia ada jnji " siapa yg markah penuh dapat duit raya " ....
OhYeah!  Alhamdulillah .. tk sngka set2 ku dpt 15/15 markah .. # Tahniah Saiy # ngee~ sje nk memberi semangat pada diri untuk terus maju .. 
sape agi yg nk mmberi semngat selain kelurga, rakan .. diri sndri juga harus diberi motivasi ^<^ kan ? kan ? kan ??? 

hmm.. that all for tonight .... 

nk tido Awal, esok ada kuiz fizik pula .. (P4LO) @.@
All the best saiy =)
gud nite ... 
be proud of ur self , sometimes
^_^ publish ! 


Wednesday, 24 July 2013

for u ..

Assalamualaikum.. 

can u hear that .. my heart is telling you , i love u .. but i cannot reveal my true feeling to anyone.
Can u hear that ?? Is still waiting for u u to open it .. and i can only hope u will know it that 
im the one here to love u .. i am begging u .. please know it 
Someday ... 

^_^


Sunday, 21 July 2013

nak cari pasangan tu .. biar laa

Assalamualaikum ... 


tk tahu la kenapa ana tulis tajuk entry mcm ni .. 
bukan laa kemaruk .. tetapi rasanya ,, kita dah boleh merancang sesuatu untk masa depan kitew jugakk .. kan ?? huhu ^.^

memandangkan next year nk sweet 20 ,, ngee~ berfikir sejenak jum.. 

at the first , dari pemerhatian ana laa, susah nk cari laki yang memandang "cantik rupa paras" itu subjektif.. sukar ... 

normally, laki yg handsome, bergaya .. semua nk pasangan yg cntik dan bergaya mcm mereka juga .. tapii .. tidak kah mereka perasan bahawa semua itu cuma sementara .. hmm ,, bagaimana pula dgn laki yg biasa2 .. mereka pula rasa rendah diri .. dan mnyangka pasangan mereka hnya biasa2 sahaja .. bagi pandangan ana ,, semua itu di tgn Allah .. Allah yg menentukan siapa dan bagaimana jodoh kita .. "nasib Badan" klu dpt yg cantik .. tapi ape pun yg penting ! biar tk cantik rupa, asalkan hati bersih .. =) awesome ... 

In-Shaa-Allah , skrg dah boleh berdoa memohon jodoh di dekatkan dan mndapat yg sempurna. sempurna yg di maksudkan ini ialah sempurna IMAN Dan TAKWA nya .. kerana .. 

yang pasti , org yg dapat mnjaga AGAMANYA .. akn dpt Menjaga PASANGANNYA ..

benar bahawa , jika kita berkahwin maka IMAN kita akn menjadi sempurna ... InshaaAllah, kerana melalui prkahwinan, smue mnjadi halalnya .. saling lengkap-melengkapi .. itu sudah cukup bahagia .. 

" carilah pasangan hidup betul-betul .. oh kawan ... bahagia berseri .. rumah tangga akan harmoni " 

Biasanya ibu dan ayah akan bertungkus-lumus berusaha menjadikan majlis akad nikah puteri kesayangannya dengan penuh komitmen supaya meriah dan ceria.
Adalah wajar ibu bapa pengantin wanita memberikan petua dan nasihat buat anaknya yang bakal melangsungkan pernikahannya. Nasihat supaya anak memelihara dan menjaga alam rumah tangganya sebaik yang terdaya.

so conclusion , sape yg ingin jadikan ana sebagai ...
:: yg pertama :: 
  • beriman/berilmu agama
  • berilmu/berakal/kerja bagus
  • baik dan soleh (inshaaAllah)
  • persetujuan ibubapa ana
  • ikhlas terima ana seadanya
  • cintai dan sayangi ana
  • rupa paras^.^asalkan sedap dimata


apa yg ana impikan .. lelaki(bakal suami) ana itu terus dtg kermh ana dan meminang .. ana rasa itu merupakan satu " surprise " .. terasa best pula .. 
malah , ana lebih selesa jika , kita kurang "date" tetapi bila hidup bersama baru kenal dan mulai akrab .. kata org , bercinta selepas kawin ini indah ..
benarkah ?? hihi ..

LET'S TRY ^.^

nmpak ye masa mencemburui kita .. 
jmpe di lain entry ya..  
akhir kalam dari ana, wassalam ..
hihi =) 

Friday, 19 July 2013

SepataH KaTa

Assalamualaikum ... 

kalian puasa dok ?? 
Alhamdulillah .. sudah 11 hari kita berpuasa .. 

Bukan setakat puasa tidak makan dan minum .. tetapi .. 
mulut juga harus berpuasa .. jaga lidah mu 
sebelum mengerat hati orang lain. hihi ^.^

:: sebuah kata ::

No Couple ➜ No Scandal ➜ No Crush ➜ No Stupid Love ➜ Love parent ➜ Love BFF ➜ Love Study ➜ LOVE ALLAH ➜ No Problem 

*.* awesome ^.^


➜ Kebiasaannya memang sang lelaki itu pendiam
dan sang wanita itu petah bicara
jadi untuk melahirkan KOMUNIIKASI yg efektif 
antara dua jantina ini
lelaki belajar bersuara dan wanita harus belajar mendengar
inilah hikmah berbeza.. Saling MELENGKAPKAN .. =)

Kamu berpuasa??
Doa kamu makbul...
Dan jika kamu doakan saudara islam y lain..
Doa itu juga makbul
kamu berdoa selepas solat??
Doa itu juga makbul..

Isteri: jom main nyorok2

Suami: tak nak la... ;pIsteri: tapi... kenape??Suami: wanita macam awak, susah dicari

H- Hanya

A- Allah SWT
C- Cinta 

K- Kita

S- Semua 

"Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu atau sesaorang itu MELAINKAN mereka sendiri yang mengubahnya"

Laa yukallifullahu nafsan illa wus’aha, 

"Allah tidak membebani seseorang di luar kemampuannya."


(QS. Al-Baqarah:286)  

thats all for today, PubLisH 
&.& huhu ,, 



Saturday, 6 July 2013

أهلاً وسهلاً Ya RAMADHAN ...

Assalamualaikum .. 

^+^ entry ana pada kali ini ialah 

Ya Ramadhan .. yang bakal tiba tidak lama lagi .. huhu (10 julai nii )


so .. apa kata kita set "our mind" apa hasrat dan harapan kalian untk Ramadhan kali ini ?? 


aipp... bukan Hari Raya auw .. ngee~
almaklum laa .. org belum agi cukup sebulan puasa .. dah heboh nk raya .. haha .. 
normally begitu laa situasinya .. 
continue reading .... 

Setiap detiknya mengandungi keampunan dan keberkatan. Kedatangannya dinanti oleh orang yang bertaqwa. Rasulullah SAW biasa berdoa bermaksud, ‘Ya Allah berkati kami dalam Rejab dan Sya’aban dan sampaikan kami Ramadhan.’ 
(Hadis riwayat at-Tabrani dan Ahmad). 

ku berharap ...
Ramadhan pada kali ini penuh bermakna  .. 
agar dapat ku lalui dgn sempurna .......
bulan yang penuh dgn keberkatan .. 
beristiqamah meminta pertolongan dan keampunan .. 
membersihkan hati dan jiwa ...
melapangkan dada dan di permudahkan langkahnya .. 

In Shaa Allah ... 
sekian , wassalam ..
SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA .. 
^_^
 =(^.^)=