" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Wednesday, 26 February 2014

dari KMM ke UKM ^.^

Assalamualaikum ...

jari-jemari ku mulai bergerak @,@

Alhamdulillah .. kerana kita semua masih bernafas .. 
kalian nak tahu takkk ?? 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ C.O.N.T.I.N.U.E <reading>~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

(22.2.2014, Sabtu, Sat)

UKM - 

Overview : PROGRAM PRASISWAZAH
  1. Sains Laut- bahagian laut
  2. Sains Makanan Dan Permakanan- makanan(coklat diet)
  3. Biology- as usual (major Bio)
  4. Mathematics- as usual (major Math)
  5. Statistik- Data(analisis)
  6. Sains Aktuari- Ekonomi/bank
  7. Sains Persekitaran- alam sekitar
  8. Fizik- as usual (major Fizik)
  9. Kimia- as usual (major Kimia)
  10. Geologi- Tanah/muka bumi
  11. Sains Nuklear- pnggunaan nuklear yg selamat
  12. Sains Bahan- Bahan gunaan bangunan/lain2
  13. Teknologi Kimia- pure kimia(teknologi)
  14. Sesungguhnya ana ni rajin menaip ..... hahaha =)
need more info please check at UKM website ^_^




 







                   YUMMY !! 
                   BERYL'S http://www.berylschocolate.com/eng/corp.html




 Now, i am finding a new places for u alls to go and buy many chocolates as u want and as u can .. hihihi

no stress and keep calm !








THE MINES~
SHOPPING TIMe .. haha .. tak payah nak bajet sgt laa ... Oleh kerana elaun kami belum masuk agi .. alamat yee .. WINDOW SHOPPING sahaja .. =.= (so sad) 

OVERVIEW :: 
HAH! Kalau korang nak tahu .. tempat ni , ada sungai sesat ... (look carefully at above pic)
best ! boleh naik tongkang(bot) harganya?? hmm.. bape yaa.. sory, ana tk sempat nk naik/tnya pakcik yg kje at situ .. ngee~

# Tag PRD KMM ... 


~ dalam gembira ada kemalangan ~ 

haha.. ni nk habaq mai .. semasa perjalanan pulang ke KMM .. bas kami berasap pulakkk .. 
aii camne tuh@.@ last2 .. kami terpksa berkongsi tmpat duduk dgn junior (bas agi satu)
kenangan ini tak akan ana lupakan .. kerana ini mungkin yg terakhir  (Allahualam) untk kita bersama-sama eppy,tired,and blaa..blaa.. naik bas, kongsi tmpat duduk, coklat cair .. semua itu kami rasai bersama .. alaa , so suweett .. hehe =)
NOW, Alhamdulillah , selamat sampai .. 
bersama Farini a.k.a ketua winkA, A4.2

Esok ! haha , dah puas berjalan .. ape agi ! siapkn tutor and report maa ..
that all for my entry today.. Alamak! malam ni ada Maxel .. Alhamdulillah, sem4 ini ana jadi fasi..
hope dapat membantu diri sendri dan rakan2 untuk berjaya
dalam PSPM4 yg terakhir ini ..
In Shaa Allah..
=) be humble, saiy.ida (=
PUBLISH !




Saturday, 15 February 2014

IM4U at KMM =)

Assalamualaikum ... 

ketuk-ketuk membaiki labu *.*

kekening! entry ana kali ini , as u can see above 
iM4U ... ape tuh ?? selama ni mcm pernah dgr jee .. 
hehe, yg tu untuk kita-kita ajee between 13-40 years old .. 

copy paste :: for more info - http://www.im4u.my/info/
The Prime Minister of Malaysia YAB Dato’ Seri Najib Tun Abdul Razak recognizes that Malaysian youths can and should contribute in helping to transform Malaysia to be a better place to live, work and play. In order to capture the imagination of our youth, to feed their dreams and inspire them to believe that they can make a difference to their country, their region and their world, iM4U aims to provide a common platform for youth to carry out volunteer activities that are aimed at delivering benefits to targeted communities and social groups.

1Malaysia For Youth ! 
do u interested with this organisation .. jum daftar ! 
~ back to main topic ~
Pagi tdi ada pelancaran iM4U peringkat matrikulasi .. macam berminat nk join (muka excited) 
hehe .. LOOKs here :: 

Another extra scene ~ hehe
inilah KAMI 
KAMI :: Izyan,Myra,Ayu,Lina and Selfie ^.^v

Myra,Izyan,Ayu dan Ana 

Sesungguhnya, ciptaan Allah itu sungguh cantik dan indah .. 
Alhamdulillah ..
OPSS !
Report tk siap agi (cuak)
Kdaa .. Assalamualaikum =)
PUBLISH !

Tuesday, 4 February 2014

Doa Permudahkan urusan

Assalamualaikum ...

      ................................... meniup habuk di blog ............................

Alhamdulillah , kita masih bernafas pada petang yg hening ini .. huhu, entry pada kali ini, ana ingin berkongsi "sumber" yg di petik dari video Kak Heliza Helmi(MyIdol)  tentang "Doa Permudahkan Urusan" 
In Shaa Allah, dgn mngamalkan doa ini.. kita semua akan dipermudahkan urusan.. amin .. 



video ini bertujuan, untuk memudahkan kalian semua, anta , anti , antum semua menghafal dan menyemarakkan lagi amalan doa ini .. hehe ^_^v

JoM DenGaR SamBil BerDoa :)
angkat tangan dan ikhlaskan hati semua ....


semoga anta, anti, antum semua termasuk ana mengamalkan doa ini
jgn time susah sahaja kita berdoa tetapi jadikan ia amalan seperti 
selepas solat/sebelum mentelaah
selamat Maju Jaya !
that all ! PubLisH !