" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Thursday, 25 September 2014

Hash Tag #CCSE 14/15 =0


 WEeeeHoOoooooooooooo.O

Assalamualaikum =)



Alhamdulillah ... sekarang dah masuk minggu ke-3 berkuliah ... terasa pantas masa berlalu ... TETAPI  ..
Pelbagai jugak " HAppy MomeNts " dan " DuGaaN " yang di hadapi ... NorMAL laa kann .. 
nama yee " KEHIDUPAN " as student ... semua org ada masalah .. kalau tak ada masalah .. 
hmm.. dia " TakNormal " kot .. hahha ..
Masalah gapo deh ???
hmm.. masalah pelajaran ?? maybe culture shock ... " UniLiFeStYle "
SEKARANG cara ' Belajar ' dan cara ' DiAjar ' memang totally difference from matrik (bagi ana) =)
Act, kalau ada masalah boleh jee jmpe Lect. (buat appointment) or jumpa terus ..
So conclusion , depends pada diri sendiri .. Harus merancang dan berusaha untuk berjaya .. 
Insyaa Allah .. BOLEH ! Allah sentiasa bersama kita .. 

.. Must Adapt This New Life .. Melangkah ke dunia realiti .. Ngee ~

Okehh ... sambung balik pada tajuk entry ... 
CCSE ??? 
Communication & Computer System Engineering ....
(mengeluh) kenapa lahh ana boleh terlibat dalam kos ini.. Kos yang bnyak melibatkan "calculation" not simple calculation  =.= (dalam hati)
Opss ! Anda silap ! Allah tak akan beri "ujian" kepada seseorang itu di luar kemampuannya .. Malah Allah tahu apa yang terbaik untuk hambanya .. (+ve thinking)
jika di fikirkan balik .. mana ada kos/subjek yang mudah .. bersyukur lahh dah dapat kos ni ...
belajar susah, tapi mudah dpt peluang pekerjaan kelak.. Insyaa Allah =)

JOM Ana kenalkan ^_^v



 :: Dalam Gambar ::

Kathy Si Huey Chin , Gan Meng Li , Syazmira , Hazirah , Sarah , Hani , Faizah , Mastura , Lona Felithia Matan , Wong Swee Yao , Kuan Poh Yee , Aieen , Qila , Fathiah , Steveannie , Farhana , Mira , Naimah , Hajriani , Faiqah , Sahira , Syuhada , Mimi , Ida , Amirul , Amzar , Syazwan , Lim Kok Sang , Chen Fan Wah , Justin , Afiq , Choo Hong Yee , Jun Rong , Anas , Rabbani , Harriss , Dini , Lee Chee Hau , Shabirin , Adha , Farid , Fitri , Yusri , Amirul Arif , Ng Foo Guan , Chang Jit Sheng , Wong Kar Chun , Rashdan , Ahmad Hafizi . (maafJikaTyPo) =)


Bakal-Bakal engineer kelak ^.^
#UPM
group CCSE 14/15


my Room Mate And Friends ...
dulu room mate at Matrik , org Melaka+Selangor+Ganu . Now dapat ore Kelante .. 
SaHiRa ZaYn =)
With Saa , Aieen And Faiqah =)

with Qila , Naimah And Ani =)

With Thiaaa =)

DUNIA BARU ...
Let me introduce .......................................................................................................
Wah panjang jugak entry kali ini .. Sebelum ana Publish new post nih ....
Ana berharap sesangat semua rakan2 dalam Group CCSE 14/15 berjaya dalam bidang ini ..
Mengekalkan prestasi sehingga 4 tahun .. ya 4 tahun .. lama tuh .. smoga ukhwah kita kekal selamanya .. even umur kita berbeza .. well act, im 20 (PDT) .. maybe most of u 19 .. BUT umo bukan penghalang/perbezaan untuk kita berkawan dan belajar berkongsi ilmu.. hehe .. 
nice to meet u Allsss ...
Good Luck ! 
okeh ! LETS continue Our STUDY .. 
THANK YOU SO MUCH kepada semua pembaca entry ana ..
GOOD NiTES .. Smoga Allah menjaga KITA SEMUA ..
Wassalam ^_^
PUBLISH !