" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Saturday, 28 December 2013

Pesan Seorang Mak ...

Assalamualaikum..

 Disaat kesepian .. dlm mengisi ruang ... merenung masa depan ...

9.55pm, ana ingin menarik hati pembaca melalui topic yg baru sahaja ptg tdi di bincangkan bersama Mak kesayangan ana.
hehe .. mcm skema je ayat di atas +.+

continue ... if u want .. this entry just for remaining me and sharing for the readers.. bukan nk bajet2 .. atau jet jet belako .. gituuu .. hehe ...

<3 Terdapat 3 pesanan beliau(mak) ,,,, <3

1- Ptg tadi mak ana berpesan , mulai sekarang harus berjimat cermat .. kene ada saving untuk masa depan .. huk3.. Al-maklum laa , lagi beberapa hari ana bakal mencecah 20 tahun ... fuyooo ... terkejut jemah !
hahaha ...

benar kata Mak ana itu .. skrg dah kne ada plan, saving..  mane lah tahu pnjang umo.. t  further nk amek degree .. In shaa Allah, terus kn pula dgn master ...t nk beli mcm2... kereta, rumah, apatah agi dgn keperluan " sunnah Nabi Muhammad SAW " iaitu berkahwin ... amboi.. dah fikir smpai kesitu pulak .. hehe

cakap pasal kawin .. semua org ada pasang niat untuk berhadapan dgn situasi tersebut .. kan?? kan?? kan??
Jadi .. pesan ana .. " carilah jodoh yang soleh dan solehah " selamat dunia dan akhirat ..


jodoh dunia Akhirat 

nama mu rahsia ... 
tapi kau ada 
diMasa Depan Ku ... 

sweet gituuu ^.^

2-Mak ana berpesan agi , jgn bangga dgn kejayaan ^_^
terima kasih mak kerana mengingatkan anak mu ini ..
SubhanaAllah, minta di jauhkan dari sifat bangga itu ..

3- Pesanan beliau yg terakhir , BELAJAR MNCARI ILMU , BERSUNGGUH_SUNGGUH sehingga mnjadi seorg GRADUAN yg berjaya .. hehe , tambahan ! mak ana berpesan.. jangan la pilih univ yang jauh2 .. alamak ! tetapi ....
jika terpksa .. sehingga ke Sabah pun tk mngapa lah , cuma kne berfikir 2-3 kali mcm ne nk balik ke rmh .. bnyk kemungkinan boleh berlaku bukan ? ^.^

kepada mak ...
jangan risau ... anak mu ini akan bangkit menuju kejayaan dgn Redha mu .. Berserta Redha Illahi ..
sedih pula bila ana memikirkan balik pesanan seorg ibu yg bergelar " Mak "

kepada org yg di sygi, rakan2, sahabat2 ana yg masih mencari kejayaan .. JUM ! igt org yg tersayang(family) .. Jaga Allah .. in Shaa Allah di permudahkan urusan .. G00D LUCK !!!


setakat ini sahaja entry ana pada mlm ini .. thank you so much for reading .. 
ana amat mnghargai nya .. semoga Allah mnjaga kita semua .. 
wassalam .. publish ! 

Saturday, 21 December 2013

THrOwN Back ! 13/14 Dec 2013

Assalamualaikum pembaca semua =)

 Kali ini, ana ingin share something citer yg 'SWEET' sepanjang melibatkan diri dlm aktiviti di Matrikulasi Melaka (13-14.12.13). Sebelum itu , terima kasih dan tahniah kepada JPP sye , Adi (nama samaran) kerana berjaya melaksanakan tugas beliau dgn JaYanya ..  
LOOKS ---->

WE are PROUD 2BE PDT SEM4 !
" catatan kenangan " Sem terakhir kami di Matrikulasi ..

Pada 13.12- malam :: kami diberi pengahayatan Islam dan cara mndidik jiwa mnjadi seorang pelajar yg cemerlang bukan sahaja dalam " akademik " malah " sahsiah " dan AGAMA ...

Pada 14.12- BANGUN AWAL ! pkul 7.45am sudah berada di Dewan Utama untuk mnjalani aktiviti seterusnya iaitu " senam irobik " ala-ala irama gitu .. haha,, dan part yg paling digemari ___ Explorace !  

 
 Lina , Wani dan Ana ... macam comel jee @.@ hehe ..

wajah2 ceria .... inilah sahabat2 ana bersama lect. KIMIA DR.Y ^.^v

Detik-detik indah bermula ....

Naib Juara explorace . Tahniah ! =)

Kerjasama kami yg kuat bukti kejayaan kami .. Modul 1/3 selesaikan masalah Bio, Modul 1/2 selesaikn masalah Fizik dan Modul 2/3 selesaikan masalah scn.Comp .. we together to be a winner !
hehe ... jadi naib juara pun dah bersyukur .. Alhamdulillah .. 

beberapa jam kemudian .. 

 makan free di majlis perkahwinan ... hehehe... 
sempat agi .. macam tak penat jee lepas berlari2 masa aktiviti tdi .. 

Malam pulakkkk ,,,

 Dinner time ! wajah giler2 kami ..
hahaha .... its us .. please accepted ! huhu

Kepenatan ... keletihan .. 

yuuuuuhhuuuuuu .... tutor ! lab report ! keje bnyk tak siap .. sehari kepenatan dgn perisisian aktiviti ... tetapi tipu laa klu tak eppy .. hehe ... senang bicara, ana gembira dapat mengeratkan agi ikatan kami... PDT senior KMM .. hehe ... 

sampai disini sahaja cit chat ana ... 
terima kasih ... 
wassalam ... PUBLISH ! =)

Thursday, 5 December 2013

Pencetus Ummah .... " Dunia Ku .. DakWah Ku " =)

Assalamualaikum ... 

Pencetus Ummah. Duniaku Dakwahku!



Alhamdulillah ...sudah 3 minggu PENCETUS UMMAH berlangsung .. 
Siapa Follow tengok program ini ?? angkat satu jari telunjuk .. hehe 
Deabak ! alhamdulillah .. kepada sesiapa yg follow .. teruskan menonton dan support dakwah Islam agar hidup aman sejahtera .. In shaa Allah .. 

Banyak perkara / isu yg dibincangkan dan ia boleh dijadikan manfaat dalam hidup kita .. 
malah dengan soalan-soalan cepumas yg diselitkan dapat membuka minda Ummah seperti kita-kita ini ..
" saya daie bukan Mufti " benar Ya Akhi PU Rahmat =)
btw, beliau adalah senior ana di KMM batch 2012/2013.. bangga melihat / mndengar ceramah beliau di Oasis .. Maklum lah selama ini hnya dgr DI SURAU KMM a.k.a GeNg SURAU >.<

Semua org beranggapan bahawa tak sedikit sebnyk menonton " TV " boleh mmberi kesan terhadap seseorg .. because of that, Ana minat dgn program yg sebegini ... kerana .. bagi ana .. mendengar prkara yg +VE dapat meningkatkn agi nilai +ve a.k.a charge yg baik2 yg berada didlm tubuh kita .. Ana minat mndengar pandangan dan idea org lain ... selanjutnya ... ana dapat meningkatkn motivasi diri ... itu kan lebih baik ..
" Menjadi Yang Terbaik Antara Yang Terbaik " hehehe...

In the NUtshell ,,, ana syorkan kepada semua pembaca blog ... hobi membaca anda dah bagus tuu^_^ selain membaca .. mendengar ceramah/syarahan juga baik .. hehe.. antara langkah yg proaktif , meh lee tgok "Pencetus Ummah" at Astro Oasis dan jgn lupa Follow2 ::


Info :: Rancangan terbitan Astro Oasis terbaru ` Pencetus Ummah' bakal memulakan siarannya pada 21 November 2013 di saluran 106 dan tayangan serentak di Maya HD saluran 135.

Astro Oasis telah menumumkan 12 peserta Pencetus ummah yang terpilih dan mereka terdiri daripada Attan Thowi Yusof, 31 dari Kedah, Fakhrul Islam Md Zain, 24, dari Melaka, Mohd Fakhrurrazzi Mohd Hanapi, 29, dari Selangor, Muhammad Hafiz Mohd Haneefa, 32, juga dari Selangor, Mohd Hafidz Mohd Zawawi, 27, Kelantan, Hishammuddin Iberahim, 35 dari Kedah, Izzat Fathi Hisham, 24, Perak, Shahrul Hamid M.P.H Seeni Md, 38 dari Pulau Pinang, Mohd Sufian Mohd Isa, 28, Selangor, Mohd Zainudin Mohamed Zaini, 32, Perak, Salman Maslori, 31 Kuala Lumpur, Rahmat Ikhsan Mohd Sofyan, 20 juga dari Kuala Lumpur.

Barisan Murabbi (fasilitator) pula terdiri daripada Dato' Dr. Haji Mohd Fadzilah Kamsah, Ustaz Zulkefli Hamat dan Ustaz Ahmad Tarmizi Abdul Razak juga pengacara ustaz Dr. Ridhuan Tee Abdullah.

Pencetus Ummah merupakan sebuah program realiti islamik yang akan membawa para penonton menyelami situasi bagaimana menjadi pendakwah yang berkesan. Bertemakan `Duniaku Dakwahku' pelbagai cara kreatif yang tidak disangka ini boleh disimbolkan sebagai `Duniaku; dimana para peserta program berusaha menggunakan pelbagai platform yang ada untuk membawa mesej Islam dan dakwah kepada manusia secara keseluruhan ataupun tertentu.

Juara Pencetus Ummah bakal memenangi hadiah utama iaitu wang tunai RM50,000 dan sebuah kereta Toyota Prius C berharga RM100,000. Naib juara akan memenangi wang tunai RM30,000 manakala tempat ketiga dan keempat membawa pulang saguhati sebanyak RM10,000 seorang.
sekian dari ana ... 
Assalamualaikum ..
publish now !

Wednesday, 6 November 2013

SeM3 BreAk ^_^

Assalamualaikum ...

hmm.. igt kn sye tulis blog ni mcm syok sendiri ... rupe yee ,, ada jugak yg baca dan bertnya pula " knpe dh lama tk UPDATE ? " hehe ... thnk u so much kepada semue pembaca blog .. sye amat hargainya.. AL-Maklum lahh .. blog sye nii bukan seperti Blog Kak Fatin Liyana .. bukan juga seperti TOP2 bloggersss in the world .. haha .. (rendahdiri) #_#v

start:: 2.11 End :: 22.11  
SEM BREAK !!!! 
hah ! nk buat ape sepanjang cuti ni ?? entah laa.. entah laa ... dan entah laaa .. =.='
^.^ how about TIDO ??? hah ?? tido .. gud idea mayb but ... 
hmm.. tido bila perlu jee =) okey ! hihi .. 
ACT, sye bnyk luangkan masa dgn menonton TV .. antara satu benda yg boleh menghiburkan hatiku .. 

HAH ! sebelum terlupa  ... 
malam ni ada citer baru @ Astro ONE .. (chnel 395-394)

don't missed that ...

Lee Min-ho + Park Shin-hye
TONIGHT !! 
The Inheritors 
^.^v


banyak agi citer yg sye layan at channel ni .. 

for example :: 

:: My Love, Madame Butterfly 내 사랑 나비부인 (SBS Korean Drama) ::
:: The birth of family ::
:: full house take 2 ::
^________________________________^

kepada teman2::exp. teman2 di KMM .. sye juga nk promote .. 
meh le tgok " pencetus ummah " 
ada senior sye .. 
Akhi Rahmat Ikhsan .. pada 21.11 nii ... di astro OASIS dekat dihati ^_^
hehe .. sempat agi promote .. 

Oh mY AllAh ... dah nk magrib ni .. jap agi ada citer 
" LOVE U MR. ARROGANT " hehe .. tk nk terlepas tgok citer niii ...
orite .. semoga ALLAH mnjaga kalian .. 
assalamualaikum .. 
Publish now =) 



Saturday, 5 October 2013

EveRy SNaP ! ! HaVe OwN StORy ... ^_^

Assalamualaikum .. 

Hi ! blogger dan pembaca blog sekalian (sMile).. dah lama sye tk updaTe blog nie .. kalian sihat ? 
Lately, sye busy dgn aktiviti yg dijalankan di KMM ini .. seperti CIE, bengkel MUET, Physics Idol , Maxel , TRIALPsPm, SIPMA dan yang terutamanya .. " PREPARATION FOR THE FINAL EXAM SEM3 " 
Yeah !!... dah nak final sem 3 .. haha .. cuak tu cuak .. excited pun ada jgk sbb dah nk masuk sem4 .. tak sabo nk tamatkan pengajian di KMM (think +ve , jgn tnya kenapa ) hehe ..  
Objektif EnTRy Sye Kali Ini iaLah .. 
seperti  kak Yuna katakan , disetiap gmbar, ada lagu ... 
disetiap gmbar jugak ada ceritanya .. haha, yg itu sye yg tmbah .. +.+ ..
DAH habis Speaking MUET pract, begini la excited ye .. haha , belum habis yg MUET sebenar agi .. 
semPAt agi capture masa EnGLIsH CLaSS .. (MUET Pract.)
Sedang Menanti PINTU Lab. Scn. Comp dibuka .. ^.^
PADA 18.9.2013 , RESULT ups3 .. Alhamdulillah , kelas J21 mndapat SUBJ.SCN COMP DAN B.I TERBAIK ..
.. CONGRET GuY ..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Bermula dari 28.9.2013 , sibuk dengan Practice PHYSICS IDOL  .. walaupun minggu itu dah nk hampir trial exam..
" practice makes perfect " .. so kena laa pandai bagi masa untk pelajaran n aktiviti luar .. 
.. PHYSICS IDOL PRACTICES .. 
 PADA 2.10.2013 , Inilah masa yg dinantikan untk membuktikan bahawa "J21" mampu bersaing dan mencungkil bakat kami .. 
JUDUL :: self and mutual inductance a.k.a Fairy Tale .. 
ini diaaa ... our PRINCES @ KMM " physics Idol " hehe .. comel dok ?? 
IM the Fairy ... akhirnya .. tercapai jgk nk jadi IBU PERI yang cute .. hehe ^^v
... The pRINceS and The FaiRy ... 
... My Classmates ... congret ! dah berjaya selesaikan Physics Idol .. 

keesokkan harinya , trial kimia ... arggg ...  ??

???? .. miss blank .. ???? CHEMISTRY IS EASY .. haha

Dan hari ini,(5.10.2013)SIPMA TIMEssss.. 




ITs TIMES to release and trow away tHe STRESS .. 
... KEEP the SMILE EVEN TIRED ...











 GENG KOIR SIPMA ^_^ 


 FINAL ... OHH ... FINAL ... ARGGG ... =.=' 

 Go_OD Luck to all candidates PSPM 3 ..  DOA , USAHA , ISTIQAMAH , TAWAKAL ^_^


THE END ... 

NAK PI STUDY PULAKKK ... DAA ..=)
TAKE CARE..  SEMOGA ALLAH MNJAGA KAMU.. 
KEEP THE SMILE , CHILL GUY .. 
.. publish now ..

Saturday, 31 August 2013

MerDeKa ! RaYa ! ^.^

Assalamualaikum .. 

Enjoy to read my entry !
nothing to say .. just wanna u to think about my story today... hihi^_^


Amirul , Shahidan and our lect, cik Suraida ^_^

Nana !!!!! ^.^

comel takkk ??? haha .. terserlah macam kakak ngn adik ?? erkk , krikk..krikk.. hmm @.@

 TU DIA ... model pada hari ini .. haha , Lina N Nana .. (sama tinggi sama padan) ^.^


hehe , comel dok kami semua ..
 
kesimpulanya , hari ni kami luangkan masa bersama di rmh lect kimia , CIK SURAIDA .. semoga rezeki cikgu di murahkan dan di permudahkan .. amin .. 
ini lah kenangan kami,J2 and J3 mnymbut hari raya bersama lect Kimia...
31.8.2013 
OUR MERDEKA VS RAYA ! =)

that all , hehe .. thnx you for reading my entry .. 
semoga Allah menjaga kamu .. 
tata ... =) smile always ya .. 
sorry for any TYPO ^^a.k.a manusia biasa
*publish*

Friday, 2 August 2013

The enD Of Ramadhan At KMM

Assalamualaikum ... 



wah .. banyak ye makanan =) nii untuk iftar bersama rakan2 sebilik .. tangan ni ada dua jee .. nak bawak yer .. memey tangan merah2 laa .. &.& sob.sob..

konon yee nak jadi org "WESTERN" sampai semua dah ada speaking disorder ... terbaik laaa ... 
haha ... malas nk prgi KAFE pnye pasal .. sanggup call delivery antar Pizza .. aigO.O ... 


 

ehh .. tadi citer pasal makanan.. nii ape laa pulakk ... hihi .. ni laa koleksi saya .. tudung kanggaru .. time at matrik ni .. sye memang suka suaikan diri dgn tudung bawal .. senang dan mudah .. klu nk pakai shawl bagai tu .. kemungkinan memang sesuai di Univ .. haha ... tpi ada org kata " klu nak seribu daya , tak nk seribu dalih " OPss .. sye mngaku ada sedikit malas .. haha ... blaa..blaa..




" Maaf jika aku tak sempurna ".. novel ini , sye smpat habis kan before 1.8.2013 .. sye mngambil masa 4 ari untuk habiskan novel yg tebal ini .. 

kesimpulan, inilah detik ketika berpuasa diKMM yg terakhir .. dan berharap dapat bertemu kembali bulan RAMADAN tahun DEPAN 2014 ... 

that all, WASSALAM ^_^v
publish now .. huhu 

Friday, 26 July 2013

GiRL GeNeRATiON ^.^

Assalamualaikum ... 

Hi ! semua ,,, apa khabar ?? 
bertemu kembali dalam entry sye pada ari ini ... 


Comel dok ??? hihi ... perkenal kan ... ini lah dia sahabat sye di MatriKULasi Melaka 2012/1014..
:: dari KiRi ::
  • Ida_Ayu
  • Izyan
  • Me
  • Azlina
  • Ifa
  • Myra
:: OPSS ! TAMBAHAN LAGI ::
sahabat baru dan terbaharu .... =)
  1. KaK MAiSARAh ....

  2. senyum sikit .. haha
  3. org ye cantik , baik dan cerdik pula tu .. ^.^
sye suka berkwn dgn nya .. walaupun selalu bertekak .. 
kami tetap mesra .. wahh gitu .. hahaha, 
mane tak yer .. dlm kuliah jumpa, dlm kelas tutor jmpe ..
dalam bilik .. tak payah nk citer panjnag, 24hours la jmpe .. 
" ish ida ni .. asyik muka ida jee " katanya ... 

^_^ Unnie ... 






tgok la gelagat kami ... ish..ish..ish...

JUM .. sye nak share something ... 




inilah dia .. budak remaja zaman sekarang .. haha
at mane2 boleh jadi jgk port amek gambar ..
snap.. snap.. 
time ni at surau , ada taklimat pelajar la pulak petang2 camni .. 
walaupun penat .. pergi jela .. tapi bukan dgr pun .. 
ish2.. jangan amek teladan ini oke !  
yang ini pulak ... Myra .. dia suka snap pic .. hihi (ckp org) 
time ni ... sye tgh kira duit kelas .. al maklumlah , sye dah jadi Ah Long J21T1 ... tugas nya kutip duit .. kira duit .. lama2 sye pun jadi "mata duitan"  tapi atas usaha sendrilah klu nk duit byk .. baru betul.. huhu .. last2 snap jela pic dgn duit ... haha ... 

" sye bukan Ahlong , sye cuma nak tolong "
katanya ... haha

ini pulakkk ... dari kiri , Myra , me , Ifa dan NURUL AZLINA BINTI SUHERMAN .. sye suka benar mention nama dia mcm tu .. sbb .. hihi .. dia seorg yg tinggi, itu benar ... lawak itu,sepadan .. 
walaupun kadang2 die blur , tapi otak tetap berjalan ..
tabiat yg sye nmpak , die suka style .. pakai shawl .. make over.. fesyen ... wahh .. smue ni sye belajar dari dia la .. yg terbaru ni , beli mask muka untk kelihatan lebih cerah dan berseri pada HARI RAYA .. haha ..kn nk raya ni .. 
 kan.. kan.. kan ?? Ina ..=)

tidak dilupakan .. cerita IFA pula begini ..
dia seorang yang camne ea nk describe ... 
hah ! tabiat dia yg sye perasan suka membebel dgn sye .. ada jee tk puas aty .. hihi .. sye pun layan kn aja .. mnjadi pendengar yg baik .. 
hihi .. lawak juga bila selalu kene kan Ifa .. bila balik je bilik .. selalu kacau .. DEAR IFA :: bersabarlah dgn IDA oke .. =) syg Ifa .. hihi



sedang dalam kuliah FIZIK sempat agi snap..snap... itulah KAMI =) 

<-- yang belakang dua orang tu ^_^ 
Izyan dan Ayu .. 
org yang paling sporting dan ceria ..
Ayu hnya mampu senyum ..
Izyan pula hnya mampu ketawa .. 
tanpa mereka hambar rasanya .. hihi 

kami dah lebih setahun bersama .. susah senang di matrik ni ..
belajar bersama-sama .. sweet sgt time tu .. 
sye berharap perkenalan kita bukan setakat di KMM ..

cadang ye , lepas matrik nk kumpul balik .. bila senang ada duit bnyak .. nk jalan2 ke Utara sane .. Kelantan , Terengganu .. pantainya indah katanya .. so ape lagi .. NAK PERGI !!! 
hang out , kumpul ramai2 kan itu lebih sweet dari kuar jalan2 dgn boyfren .. haha .. asal la pulak masuk topic tuu .. aigooo 


IN THE NUTSHELL , im hoping (berdoa) for FRIENDSHIP TILL JANNAH .. 
In Shaa Allah .. sahabat sejati .. dekat di HATI .. 
hmm.. pnjang pulak entry ari ni .. that all ..^_^ thnx for read .. 
sayang korang semua .. <3
wassalam .. publish !

Thursday, 25 July 2013

Waa DuHHH XD

Assalamualaikum ...

entry ku pada mlm yg hening ini cuma nk bercerita tntg ape yg brlaku tadi .. 



continue reading .................^.^



Tadi, pada jam 2.00pm , ada kelas kimia (in lab) .. dlm kelas, Lect. mengadakan kuiz untk uji kami (studentmodul2) KMM . 

nak tahu takk ?? hihi ... Alhamdulillah , markah kuiz kali ni tk teruk sgt .. set1-12/15 , set2-15/15 , set3-13/15 ... 
kebetulan sebelum mnjawab kuiz set2 , Lect kimia ada jnji " siapa yg markah penuh dapat duit raya " ....
OhYeah!  Alhamdulillah .. tk sngka set2 ku dpt 15/15 markah .. # Tahniah Saiy # ngee~ sje nk memberi semangat pada diri untuk terus maju .. 
sape agi yg nk mmberi semngat selain kelurga, rakan .. diri sndri juga harus diberi motivasi ^<^ kan ? kan ? kan ??? 

hmm.. that all for tonight .... 

nk tido Awal, esok ada kuiz fizik pula .. (P4LO) @.@
All the best saiy =)
gud nite ... 
be proud of ur self , sometimes
^_^ publish ! 


Wednesday, 24 July 2013

for u ..

Assalamualaikum.. 

can u hear that .. my heart is telling you , i love u .. but i cannot reveal my true feeling to anyone.
Can u hear that ?? Is still waiting for u u to open it .. and i can only hope u will know it that 
im the one here to love u .. i am begging u .. please know it 
Someday ... 

^_^


Sunday, 21 July 2013

nak cari pasangan tu .. biar laa

Assalamualaikum ... 


tk tahu la kenapa ana tulis tajuk entry mcm ni .. 
bukan laa kemaruk .. tetapi rasanya ,, kita dah boleh merancang sesuatu untk masa depan kitew jugakk .. kan ?? huhu ^.^

memandangkan next year nk sweet 20 ,, ngee~ berfikir sejenak jum.. 

at the first , dari pemerhatian ana laa, susah nk cari laki yang memandang "cantik rupa paras" itu subjektif.. sukar ... 

normally, laki yg handsome, bergaya .. semua nk pasangan yg cntik dan bergaya mcm mereka juga .. tapii .. tidak kah mereka perasan bahawa semua itu cuma sementara .. hmm ,, bagaimana pula dgn laki yg biasa2 .. mereka pula rasa rendah diri .. dan mnyangka pasangan mereka hnya biasa2 sahaja .. bagi pandangan ana ,, semua itu di tgn Allah .. Allah yg menentukan siapa dan bagaimana jodoh kita .. "nasib Badan" klu dpt yg cantik .. tapi ape pun yg penting ! biar tk cantik rupa, asalkan hati bersih .. =) awesome ... 

In-Shaa-Allah , skrg dah boleh berdoa memohon jodoh di dekatkan dan mndapat yg sempurna. sempurna yg di maksudkan ini ialah sempurna IMAN Dan TAKWA nya .. kerana .. 

yang pasti , org yg dapat mnjaga AGAMANYA .. akn dpt Menjaga PASANGANNYA ..

benar bahawa , jika kita berkahwin maka IMAN kita akn menjadi sempurna ... InshaaAllah, kerana melalui prkahwinan, smue mnjadi halalnya .. saling lengkap-melengkapi .. itu sudah cukup bahagia .. 

" carilah pasangan hidup betul-betul .. oh kawan ... bahagia berseri .. rumah tangga akan harmoni " 

Biasanya ibu dan ayah akan bertungkus-lumus berusaha menjadikan majlis akad nikah puteri kesayangannya dengan penuh komitmen supaya meriah dan ceria.
Adalah wajar ibu bapa pengantin wanita memberikan petua dan nasihat buat anaknya yang bakal melangsungkan pernikahannya. Nasihat supaya anak memelihara dan menjaga alam rumah tangganya sebaik yang terdaya.

so conclusion , sape yg ingin jadikan ana sebagai ...
:: yg pertama :: 
  • beriman/berilmu agama
  • berilmu/berakal/kerja bagus
  • baik dan soleh (inshaaAllah)
  • persetujuan ibubapa ana
  • ikhlas terima ana seadanya
  • cintai dan sayangi ana
  • rupa paras^.^asalkan sedap dimata


apa yg ana impikan .. lelaki(bakal suami) ana itu terus dtg kermh ana dan meminang .. ana rasa itu merupakan satu " surprise " .. terasa best pula .. 
malah , ana lebih selesa jika , kita kurang "date" tetapi bila hidup bersama baru kenal dan mulai akrab .. kata org , bercinta selepas kawin ini indah ..
benarkah ?? hihi ..

LET'S TRY ^.^

nmpak ye masa mencemburui kita .. 
jmpe di lain entry ya..  
akhir kalam dari ana, wassalam ..
hihi =)