" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Thursday, 31 December 2015

Page 365 0f 365

Assalamualaikum and Hye :)

I thought that I'd been hurt before
But no one's ever left me quite this sore
Your words cut deeper than a knife
Now I need someone to breathe me back to life .........................
lalalala~ (menyanyi)

Alhamdulillah, hari ini terasa lega. Sebab?? sebabnya dah 3 "paper exam already done" (tenang)
then continue pula 7 Jan - 8 Jan ... waiting for " two last paper " ^.^

Memandangkan hari ini "last day" dalam Tahun 2015. Marilah kita "start" fikir wish list ... 
Opss ! Not just a list but must target to achieve that. okey ! dear  =) 

Tak mengharap lebih pun untuk tahun 2016... Cuma berdoa dan berusaha untuk jadikan tahun 2016 Triple XL lebih baik dari tahun yang lepas.. Makes a new memories with peoples around us. Dan yang paling penting, mencipta kejayaan maybe target "pointer" acah-acah orang perform (gurau) haha~ 

Lets thinking ::

Azam tu apa ?? suatu Niat dan Matlamat untuk terus hidup ..... Kan ???

So, walau apa pun "wish list" kalian. Cik Ida doakan yang terbaik. Yes ! Of course lah yang terbaik (haha) 

Senyumlah tika gembira
Senyumlah juga tika berduka
Senyumlah tika berjaya
Senyumlah juga tika kecewa

Kerana senyum itu tanda cekal
Kerana senyum itu tanda sabar

Bahkan senyum itu juga sedekah 

Senyumlah wahai jiwa yang tenang
^.^
by "Tarbiah Sentap"

" Happy New Year ! " 
countdown sesorang laa kitew malam ni #roomateTakAda 

okay ! that all for my entry today.
Be yourself 
Publish !

Friday, 18 December 2015

JOm follow IG Shop : niaga_dotcom =)



Siapa pemilik ig ni ye?? (berfikir)
Oh, saya lah ^.^ cikSaiy ~ 

Tapi kenapa tetiba berminat dan terlibat dalam niaga-niaga bagai ni? >.<
Sebab saya nak pegang duit banyak =.= hehe~ 

Tak susah ke ? niaga vs study ? (ingin tahu)
Hmm, pada mulanya susah =( tapi kalau sibuk dengan "study", saya akan "hold" kan dulu " updated " barang di ig. Biasanya, aktif niaga di kolej dan area UPM. 

Pengalaman dengan "customer" ?
kalau cakap pasal pengalaman.... pasti ada yang positf dan negatif ... Alhamdulillah, kebanyakkan "customer" amat berpuas hati dengan barang yang saya jual. Banyak komen-komen positif yang diberikan. Terima kasih kepada semua "FOLLOWER" di ig niaga_dotcom.... 
Hmm.. yang negatifnya, ada pelangan yang banyak karenah dan yang tetiba nak "judge" pun ada... tapi "Its Okey" itu lah penguat saya... Setiap yang kita lakukan pasti ada cabaran.. 
So be Happy, keep Move on and Don't Give Up ! 

Harapan ?
Semoga saya terus diberi semangat untuk meneruskan perniagaan "ONLINE" selamanya... Sebab ?? saya dah ketagih dalam dunia perniagaan yang penuh dengan dugaan =(  hehe (ketawa) 
Semoga Hasil rezeki ini diberkati dan diredhai Allah SWT. InshaaAllah, kalau ada rezeki saya nak buka kedai sendiri. dan jadikan dunia perniagaan ini cita-cita saya yang ke-2... Maklumlah, semua orang tahu, sekarang saya belajar dalam "course" kejuruteraan... But who know someday you becoming what? hehe ~ so kita sebat je semua peluang sebagai langkah untuk berjaya =) So siapa yang nak tahu "first step" untuk berniaga "online" ni.. Meh ! sis ajar dan kongsikan bersama ^.^
email : miss_saiyidah94@yahoo.com 



Saturday, 23 May 2015

A NIGHT OF Reminiscing MEmoRIES CCSE2015

Assalamualaikum...

Dewan Anggerik , Bangi Golf Resort :: 22 Mei 2015 ::

Alhamdulillah, berakhir sudah event " Annual Dinner CCSE2015 "
~  semua kelihatan bahagia pada malam semalam.. haha!
Ana , dari AJK Jemputan mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua yang terlibat , yang sentiasa menyokong " first year ".


KEPADA PELAJAR FINAL YEAR::  Selamat maju jaya~ Ana doakan kalian semua di permudahkan urusan dan selamat bergraduat dengan cemerlang kelak... 


Maaf atas segala salah dan silap serta kekurangan... tidak semua yang dirancang akan menjadi PERFECT 10 kan .. hehe ...
mari kita lihat muka2 " sado " yang terlibat dalam majlis mlm semalam...

First Year CCSE 2015

Friendship is one of life's greatest treasures. 


Thank you to both missZZ ~ Miss Lia  and  Miss Rabiah ~ we LOve u

MY Sweet Bestie And Cik Qila~ Ida Love uolss 

Its All About Friendship !





Friends that are loyal are always there to make you laugh when you are down, they are not afraid to help you avoid mistakes and they look out for your best interest. This kind of friend can be hard to find, but they offer a friendship that will last a lifetime. In the Nutshell , its all about bonding.. 
Last Message from me :: 
Semalam dpt rasa bonding antara kita. Ni yg kita nakk. Thanks kalian. Semua terbaikk. Semalam ana ada ambil air kotak + muffin yang takda org makan minum . Sebab ada lebih , students ada yang tak datang . So minta halalkan eh korang...THANK YOU !

Kini berakhirlahh sudah segala event ... Alhamdulillah ... So, now my focus is on the final exam=.= terasa kejap sangat mnjadi first year .. pahni jadi senior 2nd year pula... lalala~
THE END ~
Sekian , Publish ! ^.^

Saturday, 9 May 2015

Situasi Di Kedai Makan 8/5/15 ^.^

Assalamualaikum ....


Hah ! ni yang tetiba nak update entry baru ni .... sedang2 syok makan .... ramai pulakkk yang datang dari pelbagai sudut.... utara , selatan , timur , barat dan ..... balalalalala ~

DARI Wakil daerah , wakil negeri agak2 yee ada pulak wakil Sekolah =.='

tak salah kalau nak meminta ... tetapi patut kah ?????>>>?????

Seseorang itu meminta dengan secara paksaan ??? atau patut kah ??? mereka menyatakan begini ....

siDia : Kak , sye ada jual ubat dan madu... Nak beli ?? kalau tak nk beli boleh buat sumbangan ikhlas. (mata pndang tempat lain)
siKeliru : hmm.. Tak pe lahh (nada baik) hehe
siDia : Eh kak , tak boleh laa begitu , kita kan perempuan ... 
siKeliru : ergggg ... hmm.. dari mana ni ?? 
siDia : Dari Kedah ..
siKeliru : wah jauh yee datang sini... 
siDia : hmm... biasalah sedangkan Rasullullah pun berhijrah jauh menggunakan unta.. sekarang kita guna kereta...
siKeliru : hmmm.... betul nii awak dari TUT ??  (berfikir nak bagi ke tak) dan akhirnya membuat keputusan dengan memberi.

Perwatakan Sidia :: memakai beg " Esprit " , membawa the "only one" ubat dan madu ... Oke ! Husnudzon... maybe bnda2 tu laku di jual sebelum ini =)

teruskan baca entry .... jangan judge seseorang terlebih dahulu... huhu...

dan tetiba ::

datang pulak satu wakil daerah ....

siDia : dik... sumbangan untuk TUT....
siKeliru : ohh .. tak pelaa ... hehe (maaf)
siDia : oh ehhh (muka down)

haha ... nampak macam lucu ... tetapi ... hmmm... meminta tu tak salah .. tetapi yang salahnyaa .. cara ... bagaimana nak yakin kan orang dengan meminta ... tak kn kita dari wakil sekian-sekian tak ada surat sebagai bukti anda dari wakil mana .... kadang2 cara2 itu menyebabkan orang nak beri ke tak .. klu tak beri nnti , hmm... klu beri ... takut kita seolah-olah menyokong mereka berbuat demikian..

cuba kita fikir sejenak :: 

Ada si Buta sedang memainkan alat music , di depan mereka ada sebakul tisu .... dari situ kita boleh fikir .. mereka tidak terlalu meminta malah menggunakan khudrat mereka dengan bermain music untuk menghiburkan sesiapa yang lalu-lalang disitu... sekurang-kurangnya ... kalau kita tidak ambil tisu itu, kita sedekahkan sahaja pun tidak mengapa ... seolah-olah tisu itu melambangkan mereka menjual... bijak kan ... at least kita memberi , then kita dapat sesuatu tetapi hak kita sama ada terima atau menolak seperti tisu .. 

So kepada siDia , mohon jangan buat ana rasa bersalah dan rasa teragak-agak ... 

Publish ! dari SiKeliru
Sekian , Wassalam =) 



Monday, 13 April 2015

LaMBaiAn KASiH SisWA , FeLdA SerTiNg HiLiR 1 , Nogori Sembilan

Assalamualaikum semua ^.^ 


Kedengaran seperti pihak kesihatan membuat " announcement " bahawa ingin membuat semburan " bunuh nyamuk " =.= lalu ana membuat keputusan untuk meng " update " entry baru ... NiNoNiNoNiNo@,@
~ Alhamdulillah , selamat pulang ke rumah (midSemBreak) walaupun tadi ... Tertinggal Bus pulakk daa ~.~

10.4 - 12.4 :: Felda Serting Hilir 1 , N.9


Alhamdulillah .. Selesai sudah program Lambaian Kasih Siswa yang di ketuai oleh A.J.K yang tersangat tabah dalam menghadapi pelbagai dugaan dan rintangan ... yang sanggup korbankan masa demi menjayakan program ini ... Terima kasih A'aa kerana sudi terima Ida as ajk utk program ini.. Bnyak yang ana belajar dari mereka yang hanya bertemu time nak pi kelas ... dan kini dah mcm adik beradik angkat kerana saling bantu-mmbantu dalam program ini .. Meh kito tengok muko mereko2 yang taboh ituu =)

 
A'aa , Ika , Emy , Fatin , Qila, Faizah , Hana,  Ain , Aiman , Lina , Su , Ani ,Ummi , Zikri , John , Fidie , Ros , Wafa dan Ida


Pelbagai Aktiviti yang di jalankan seperti ..... Majlis cukur jambul , seribu langkah tak kenal maka tak cinta , belajar cara buat ketupat , makan tebu , buat roti bakar , memancing dan pengalaman berada di suasana kampung yang tersergam nyaman tidak seperti dibandar =)

benda yang paling berharga ialah pengalaman .. bak kata orang itu ... kita banyak belajar dari pengalaman .. Jadi , marilah kita menambah ilmu melalui pengalaman .. hehe

 
Ini lah Bonda Angkat ana semasa berada di Felda Serting Hilir , Mak Ani
 tinggi dah same daa .. hehe , Terima Kasih mak Ani =) semogo jumpo lagi ~

Jom tengok video ini ..... 



Sekian dari ana ... 
PuBLiSh =)