" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Monday, 20 October 2014

Bicara Hati gadis bakal engineer :)

Meniup habuk di skrin ...


Rendah itu comel kan??? Nampak cute je.... Always nampak cam budak sekolah... betul Tak ?? 
ngee ~ itu baru MUKADHIMAH ^.^

::MAsALaH ::

Ana bersyukur Alhamdulillah... dapat kos bahagian engineering .. tetapi kenapa ada orang tak percaya ana ambil kos ini ?? sebab ???

NAK DIJADIKAN CERITA ..................................................................

oh ! sbb ana kecikk ?? okeh betul...
Tapi ana kecikk pun.. berjiwa BESAR ! Anda Ado ?? haha .. 
iTs Me And Always be My Self ! (nak sedap kan hati)
^.^v
korang lihat dan baca ini kepada sesiapa yang sering pandang rendah dan merendah-rendahkan orang yang rendah ... mohon JELES ..


bukan ana sahaja yang berkata begitu ... tetapi Ustaz Azhar Idrus pun turut sama ... hehe
korang sepatut yee .. bersyukur ada nikmat tinggi .. jangan nk perli2 orang lain .. korang mungkin rasa itu hnya satu JOKES ! but its not ... dalam hati kita tak tahu kan ?? ada org sensitive and u should think about their feeling ... 
Tips dari blogger lain ::
jap haa, aku tetibe rase nak share tips la untuk perempuan yang sama spesis macam aku, tak cukup ketinggian ni *pui ada hati lagi nak bagi tips. 


  • bila nak bergambar sensorang ;  pastikan posisi korang, bukan dalam keadaan BERDIRI. okay yang ni gua selalu buat.
  • bila bergambar beramai-ramai ; amek port tepi sekali,, biar orang takde nak buat perbandingan sangat,, kalo naseb baik, gambo korang langsung tak masuk. habes cite.
  • bila tengah duduk atas kerusi tu kan, jangan malas-malas, duduk dalam posisi yang tegak,, baru lah kite duduk same TINGGI ngan makhluk2 yang ada "bonus" ketinggian tu. macam takde kaitan tetibe kan?
  • bila tengah lepak secara duduk kan, jangan duduk bersila, @ bersimpuh,, tapi duduk gaya orang jepun tu ,, ha kau, kat situ orang akan nampak, ASAL KAU LAGI TINGGI DARI AKU ?!
  • lastly, aku cadangkan, cari la kawan-kawan yang lagi kurang ketinggian dari korang, dari situ, korang akan lebih menyerlah ketinggiannya. nahh, puas hati ! <== ini cara paling efektif

hehe... RILEX ! ini hanya sekadar satu perkongsian .. dari naluri hati yg kecil dan ada serba kekurangan .. no body is perfect right ?? 

bagi pendapat ana, orang yg rendah ini harus ada sifat tabah yang tinggi .. sebab ??
first ! dalam pekerjaan / kerjaya .. Semoga Rezeki menyebelahi kami =)
second ! nak ambil barang yg tinggi letaknya ... sediakan kerusi / minta bantuan orang tnpa segan
third ! bawa kereta mungkin >,< kedepankan seat / letak bantal .. hehe
TETAPI ! setiap kekurangan itu bukan penghalang untuk kita ... wahh terlalu positif ana nii ...

All Life About The CHOICE ... so u should choose what is the best .. TAMBAHAN ! Kalau ana , nnti nak pilih zauj yang tinggi .. senang sikit nak guna/minta pertolongan dia .. K TETIBE ! hehe

ITS all about me .. tak bermaksud pun nak perli sesiapa .. 
sbb kita pun sama tak cukup ketinggian.. hehe ..
bukan nak cipta ini sebagai lontaran tetapi
sebagai membuka mata dan minda org yg kurang +ve..
Maaf jika ada ter .. ter yang tak sengaja 
sepanjang penulisan entry ini .. 
That All ! 
WASSALAM .. take careee =)
PUBLISH !

No comments:

Post a Comment