" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Friday, 24 May 2013

SeTiaP PerTeMuAn ... PaSTi AdA PerPiSaHaN =')

Assalamualaikum .. AnnYoNg !! 。◕‿◕


Bertemu kembali ^.^ 

Alhamdulillah , pada kali ini ana ada something nak citer ..
 citer ape ea?? 
hah ! nk tahu ... meh baca ini  .. haha ..

Semalam , 25.5.13 , ana bertemu dgn rakan2 masa sekolah rendah(2000-2006) dahulu .. 
Alhamdulillah , pertemuan kami semalam tidak sia-sia .. kami enjoy bersama di Bandar Melaka , @ MP and DP .. kami tgok wayang sama2 .. hah ! wayang?? citer ape ea ?? huhu 

Cerita " Fast And Furious " ^.^
yang baru sahaja di pawagam .. 
kami dah tgokk .. hehe

Selepas tgok wayang .. perut kami pun dah berbunyi .. krikk,krikkk.. haha.. 
kami pun spent masa makan kami di MacD .. bnyk kami story morry.. masing2 dah besar kan .. ada hala tuju masing2 ..
semua share2 citer .. how their study ? ape plan pasni ??
Al-maklum laaa ,, next year kami semue berumo 20 tahun .. 
ALAMAK !!! 20 years ?? cant believe that ?? 
huk3 ... 

Selepas itu , kami " Window Shopping " .. itu jee yg mampu .. hehe 
sebab duit pun tadaa =.=' ...  laa ni kene  bajet sikit .. jimat2 .. 
HOHoHo 0_o 







KiMCiiiiiiiii ^.^ 





  • LiYaNaaa
  • Raiii
  • Saiii 
  • Iyliaaa
  • Zarahhh
  • Dianaaa
  • Ehsannn
  • Muhaiminnn








Friendship is unnecessary, like philosophy, like art... It has no survival value; rather it is one of those things that give value to survival.

A friend should be one in whose understanding and virtue we can equally confide, and whose opinion we can value at once for its justness and its sincerity.


INILAH dia ... serba sedikit kenangan yang ana boleh share bersama .. ana pasti , kalian pun ada perancangan untuk bertemu kembali dgn rakan2 lama kalian likes " reunion " 
mesti syokk gila kan .. hehe ..

walau dimana kita berada , walau tinggi pun kita di dunia ini .. 
tanpa sahabat kita tak dapat berdiri dengan sendiri .. 
bayangkan apabila , kita bangun dari tidur , sahabat2 dan orang sekeliling kita tiada ..
apakah perasaan kita?? apa yang patut kita lakukan ?? 
mesti rasa sedih dan sepi .. 

JADI .. hargailah seseorang yang berada disisi kita .. bukan sahaja teman istimewa. TETAPI rakan,sahabat,kawan yang telah memberi kita sokongan .. 
tapi ape yang pasti itu jelas .. " setiap pertemuan , ada perpisahan "
yang kekal ialah persahabatan .. jagalah ukhwah kita bersama .. kita tetap perlukan sahabat/kawan .. kerana ketika kita ada problem , tidak semua kita mampu selesaikan dgn sndri .. pasti kita perlukan pendapat rakan yang lain .. 

:: Akhir kata dari ana :: 

Don't walk behind me; I may not lead. 
Don't walk in front of me; I may not follow. 
Just walk beside me and be my friend. ^.^ 

Siapa sayang ANA  ,, ana tersangat sayang DIA ... 

Awesome !

 


No comments:

Post a Comment