" Cintai kekasihmu dengan sekadarnya saja, siapa tahu nantinya ia akan jadi musuhmu. dan bencilah musuhmu sekadarnya saja, siapa tahu nantinya akan jadi kekasihmu (Ali bin Abi Thalib)".
J O M ~ b a c a =)

Saturday, 15 June 2013

B.A.J.U a.k.a C.A.N.T.I.K

Assalamualaikum ... dah lama ana tidak meng " UpDate " entry ana  .. 
mana tidak ye .. nk siapkan tutor .. extra exercise .. tak cukup masa dibuat nya jika tidak tahu 
" manage time " dgn cermat dan berhemah ,, =^.^= hihi 

enty ana pada kali ini ialah  ... bla.. bla.. bla..
######## continue reading ########

apakah perasaan kalian apabila melihat wajah yang ceria ini ... hihi




bila melihat model2 yang cun .. mulalah terdetik perasaan dan berfikir ..

wahh , untung nya jadi 'dia' .. 

tu la manusia ,, tak prnh bersyukur dgn apa yg dimiliki .. 
hmm, bukan begitu mksud ana, ana bersyukur jadi diri ana .. Alhamdulillah, this is me .. 
tapi dgn cara pemakaian beliau, yang hebat2 belaka .. walaupun berhijab, tetap stylish , dan fesyen di utamakan mengikut peredaran semasa .. 
mayb faktor utama .. ana suka  fesyen berhijab .. tgok majalah.. baca blogger .. itu semua tidak lari dek era berzaman .. ehh , betul ke nih ? hihi .. 

ana terdetik niat ingin memakai seperti mereka .. 
berfesyen , cantik , comel .. sedap mata memandang .. yang penting AURAT tetap dijaga ... kan.. kan .. 

walaupun kita ada kekurangan .. tak beberapa nk cantik .. jangan lah pula kita melakukan something yg tidak sepatutnya example :: pembedahan plastik , botox dan mcm2 agi .. 

Nk cantik itu biarlah bersederhana .. nak berfesyen juga ,, biarlah kena pada tempat ..
contohnya ,, klu prgi annual dinner ,, kebiasaannya ada yg berhajat memakai dress mngikut tema .. 

bagi ana cantik itu hnya sementara .. yang penting kita harus bersyukur , Alhamdulillah .. memiliki apa yang ada .. tetapi siapa yang mampu tidak salah memasang niat ingin berbaju ala-ala tip top .. 

In the nutshell , ana kena lah jadikan ia sebagai matlamat .. bukan matlamat utama .. tetapi hnya nk memuaskan hati ... maksudnya ... 

Ana harus belajar rajin2 .. masuk univ .. dan berusaha untuk mndapatkan kerja yang mampu menampung diri ana yg berkeinginan dress up yg cantik2 .. 
haha ,, mana tidak ye .. baju2 ini bukannya murah harganya .. 
even kita dah berkahwin pun , tak kan nk beli guna duit suami .. tak patuttt ^.^ hihi ..
usaha tangga jaya .. 

orang kata " mengukur baju di badan sendiri " itu penting ! 
#takenote#
sekian, wassalam ^.^


No comments:

Post a Comment